Konkari­diabeetikko

Verensokerien sensorointi, insuliinipumpun käyttö sekä uudet vinkit ja ohjaus jo pidempään diabetesta sairastaneelle.

Konkari­diabeetikolle

Onko diabeteksesi hoitotasapaino varmasti kohdallaan? Jos ei, niin onko konsteja vielä kaivettavissa hihasta? Koetko urautuneesi hoitamaan diabetesta tavalla, joka ei ehkä tuota parasta tulosta? Kaipaatko apua sensorointilaitteen tai insuliinipumpun kanssa?
Meilläkin on pitkä historia diabeteksen kanssa – sen hoitajina. Saammeko auttaa?
Etävastaanotollamme saat mm.
  • ohjauksen verensokerin jatkuvaan sensorointiin
  • tukea uuden lääkityksen aloittamiseen
  • laiteohjausta insuliinipumpun kanssa
  • ajatuksia uusista suunnitelmista, jos vanhat eivät tunnu enää tepsivän.
Diabeteksen hoito vaatii sisua. Yksin ei konkarinkaan kuitenkaan kannata sinnitellä, sillä apua on saatavilla vain klikkauksen päässä.
Tarvitsetko apua ajan varaamiseen? Lue ajanvarausohje!

Miten diabeteshoitajan etävastaanotto toimii?

Heti ajan varattuasi saat sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla etävastaanotto aukeaa. Pääset etävastaanotolle tietokoneeltasi tai puhelimeltasi.

Ota valmiiksi esille tiedot lääkityksestäsi ja uusista verikoetuloksistasi, jotta saat etäkäynnistäsi kaiken irti!

Palvelut diabeteksen hoitoon

Alla näet diabetesta pidempään sairastaneille sopivia ajanvaraustyyppejä. Jos et ole aivan varma, mitä tarvitset, valitse tyypiksi muu ajanvaraus.

1. Diabeetikon vuosikontrolli

Tällä käynnillä käydään läpi 1- tai 2-tyypin diabetesta sairastavan hoitotasapainoa, lääkitystä, silmänpohjakuvausasioita, jalkojen omahoitoa ja pistopaikkoja. Pääroolissa ovat omahoitosi ja sen tavoitteet.
2. Sensoroinnin aloitusohjaus

Sensorointi eli glukoosimonitorointi tarkoittaa kudosten sokeriarvojen jatkuvaa seurantaa. Käynnillä saat perustiedot sensoroinnista, sensorin käytöstä ja sen hyödyistä omahoidossa.

Halutessasi lähetämme sinulle käynnin jälkeen sensorin ja sovimme jatkosta.

3. Sensoroinnin purku ja datan läpikäynti

Käymme läpi sensorin sinusta tallentaman datan, poimimme sieltä omahoitosi haastekohdat ja annamme käytännön vinkkejä hoitotasapainon parantamiseen.

Sensorointitulosten avulla osaat puuttua juuri niihin yksityiskohtiin, joilla on suurin merkitys – etkä korjaa turhaan elintavoistasi jotakin, joka ei ole “rikki”.

4. Sensoroinnin tulkinta
Onko käytössäsi sensori, mutta et tiedä, miten saisit siitä parhaan hyödyn irti? Tällä käynnillä opastamme sinua sensoroinnin nikseihin. Tarvittaessa ehdotamme muutoksia, joilla pääset helpommin hoitotavoitteisiin.
5. Pistettävän diabeteslääkkeen (ei insuliini) aloitusohjaus

Saitko käyttöön pistettävän diabeteslääkkeen, joka ei ole insuliinia? Tällaisia lääkkeitä ovat esimerkikssi Bydureon, Trulicity, Ozempic, Victoza ja Lyxumia.

Käynnillä käydään läpi lääkkeen pistäminen, sen vaikutustapa, pistopaikat ja muu hoidon kannalta olennainen. Aikaa on myös kysymyksille ja elintapaohjaukselle!

6. Insuliinipumppuhoito
Varaa tämä aika, jos sinulla on kysyttävää insuliinipumppuhoidosta. Huom! Palvelu vain yli 18-vuotiaille!
Diabeteksen kanssa eläminen voi olla joskus haastavaa. Silloin on hyvä tietää, että apu on vain klikkauksen päässä!