Diabeteksen oireita ovat mm:
Diabetesoireet johtuvat vereen kertyvästä liiasta sokerista, jota elimistö ei kykene käsittelemään oikein. Ajan myötä korkea verensokeri myös vaurioittaa elimiä.
Mitä aiemmin diabetesta päästään hoitamaan, sitä tehokkaammin estetään sen mukana tulevia ongelmia, kuten hermostovaurioita, munuaissairauksia ja sydäninfarkteja.
Kun diabetes saadaan hoitoon, moni yllättyy siitä, miten virkeä on “normaalitilassaan”. Diabeteksen hoitotasapainon saavuttamisesta voi alkaa hyvän kierre, jossa aktiivisuus ruokkii itseään!
Diabeteksen puhkeaminen saadaan selville verikokeella.
Diabeteksen eri tyypit eivät ole ikään sidottuja: 1-tyypin diabetes voi alkaa aikuisena ja 2-tyypin diabetes nuorena. On tärkeää tutkia, kummasta on kysymys, eikä ryhtyä kokeilemaan esimerkiksi elintapojen muutosta omatoimisesti.
Diabeteksen raja-arvot:
Ykköstyypin diabeteksen oireita ovat:
Kakkostyypin diabeteksessa haima kyllä yleensä tuottaa insuliinia, mutta elimistö ei osaa hyödyntää sitä oikein. Insuliinintuotanto saattaa myös olla heikentynyt, riittämätön tai tehoton.
Tyypin 2 diabetes kehittyy hitaasti, ja samalla, kun elimistö tottuu korkeisiin sokeriarvoihin, myös sairastunut itse alkaa pitää niitä osana normaalia arkeaan.
Tyypillisiä kakkostyypin diabeteksen oireita ovat:
Jos diabetesta on taustalla ehditty sairastaa pitkään, se on vaikeampaa saada kuriin elintapoja muuttamalla. Siksi lieviinkin oireisiin on hyvä tarttua ajoissa.
Epäiletkö itselläsi diabetesta? Selvitetään asiaa yhdessä!
Varaa meiltä aika, kun: